vineri, 11 octombrie 2013

Disconnect {2012}

Disconnect e unul din acele filme cu povesti multiple care par sa fie interconectate...film gen Babel sau Amores Perros sau Crash. E unul din acestea insa nu la fel de reusit sau emotional. Incearca la final sa fure cateva lacrimi dar toata treaba pare fortata si lacrimile se incapataneaza sa nu iasa.

Aici avem cate povesti...vreo 3-4? Ia sa vedem...avem deci povestea pustiului cu familia lui, care e in stransa legatura cu cea a pustiului care se da drept fata ca sa-l fraiereasca si a tatalui sau, fost politist, care acum e detectiv particulat in faredelegi cibernetice. Asta e mai mult doua povesti in una dar ma rog. Apoi mai este povestea celor doi tineri care isi pierd banii pentru ca au avut prea mult de-a face cu internetul si datele lor au fost imprastiate inconstient, iar acum urmaresc dâra de bani. Si ultima, povestea prostituatei masculine care se curveste pe internet si a reporteritei care incearca sa-l salveze.
Toate aceste povesti au ca numitor comun internetul. Pe de o parte e bine ca s-a facut un film / o poveste ce implica internetul. Pana la urma acesta ne afecteaza zilele din ce in ce mai mult, traim prin el si cu el. Cu ajutorul lui vorbim cu cei iubiti de prin alte parti, vorbim chiar cu persoana foarte draga noua oricand vrem noi. E o unealta utila dar care poate sa aiba gaurile ei negre. Cele trei povesti inglobeaza poate o parte foarte mica din aceste gauri negre dar efortul e de luat in considerare...daca nu se facea o poveste cibernetica si despre pornografie, atunci era ceva in neregula cu filmul asta.
Pe langa acest numitor comun, internetul...povestile au si intre ele cate ceva comun. In mod special ies in evidenta cei doi tati din prima poveste. Unul este avocat si apare in povestea reporteritei pentru foarte putin timp iar celalalt, politistul, apare in povestea celor doi tineri ca detectivul lor particular. In rest, filmul nu prea se compara cu impactul emotional filmelor ca Babel sau Amores Perros. Poate pentru ca nu m-am simtit foarte afectat de vreun personaj, sau sa-mi pese de vreo unu. Poate cel mai mult mi-a pasat de tatal detectiv pentru ca actorul a jucat cel mai bine dintre toti. Reporterita nu stiu ce a incercat sa faca cu treaba ei...nu stiu de ce in final a fost atat de afectata. Nu-mi spuneti ca era indragostita de tip ca imi bag piciorul in ea treaba. Iar tanara din povestea cealalta a fost foarte absenta in rolul ei...enervanta chiar.
O sa gastiti multe bube cu filmul asta. In mare parte bube ce se refera la poveste si cum se simte ea. Falsa si lungita. Prost am fost eu ca m-am lasat afectat cateodata...crezand ca e o scena de genul ala. Nu, a fost slab filmul dar poate il judec prea dur. A avut momentele lui dar nu as numi finalul unul din ele. A fost cam fortat.
6.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu