luni, 14 octombrie 2013

Monsters Univeristy {2013}


O animatie inutila care nu aduce nimic originalului, desi asta ii era scopul. Pacat. Ii avem din nou pe Mike si Sullivan ca personaje principale...acum ca studenti la facultatea Monsters University, acolo unde se invata cum trebuie sa sperii copiii ca sa iei energia aia...stiti voi toata treaba asta, daca ati vazut Monsters, Inc. Daca nu, tot aia e...e una din animatiile mai slabe din topul Pixarului.

Imi place o singura chestie la filmul asta si nici macar nu tine neaparat de film. Cand a aparut filmul original in 2001, publicul tinta au fost copii in varsta de 5-12 ani. Ei, acum, dupa 12 ani, tot acest public tinta e la facultate sau se indreapta spre una, fie tocmai o termina. Asta e chestia care m-a frapat cel mai mult...cum lucreaza Disney si Pixar fix la sentiment. Cum sa nu se duca studentul la cinema cand filmul 2001 a facut parte din copilaria lui? La fel a facut si Toy Story, nu? Eh, de ce ma mai mir. Arta, arta...dar cand vezi ca incep sa scoata 2, 3, 4...Nu mai bine cu Wall-E sau The Incredibles? Unu si bun, si nu se inghesuie sa mai scoata vreo unu pentru ca au o poveste mult mai buna si complexa.
Cu mediocritatile gen Shrek, Monsters, Toy Story, care au inceput bine si se termina din ce in ce mai prost, se joaca astia de la Pixar de parca n-au pic de demnitate.
Ma rog, m-am uitat la animatie mai mult ca sa zic ca o vad. Animatia e de cea mai buna calitate, asa cum ma asteptam...diferenta de la cel din 2001 la cel de acum e vizibila, detaliile sunt inzecite in versiunea de acum. Dar ca poveste nu a adus nimic bun. Raca dintre Sullivan si Randy e subtire, intreaga treaba din interiorul facultatii a fost o mare tampenie ce nu ar fi functionat in realitate. Bine, nu pot sa compar realitatea cu ceva cu monstri fictivi...dar ma refer la ceea ce s-a intamplat administrativ si atat. E pueril...si doar eu fac parte din publicul tinta. Si mi-a si placut la facultate...
Pur si simplu povestea, desi e pentru tineri de 17-24 de ani, a ramas la fel de îngâ-îngă ca pentru cei de 5-12 ani. Asta ca sa mai culeaga din mers si alt public tinta. Si iarasi...acum cel foarte-tanar se uita la filmul vechi si astfel se mai spala pe creier o generatie. Gee, thanks Pixar.
6.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu