duminică, 8 decembrie 2013

Goon {2011}

Goon e un film dragut despre sport, loialitate si putina dragoste, ca in orice film usor, de vazut cu iubita...da, chiar daca are putin mai mult sange decat e necesar.

Seann William Scott a fost o alegere mai buna decat ma asteptam pentru ca personajul lui se mula perfect cu privirea senina pe care o are de cele mai multe ori. Iar personajul lui a fost si hilar si placubil pentru ca era simplu si prostanac...dar in acelasi timp civilizat si dragut cu toata lumea, inclusiv cu cei pe care ii batea de numa-numa. Si chiar si pe aia nu ii batea pentru ca dorea asta ci pentru ca asta ii era meseria...fie ca era bouncer la un club sau hocheist.
Mi-a placut ca a fost sangeros, dar pana la urma treaba asta s-a schimbat de pe la 300 incoace, desi anii '80 au fost mult, mult mai sangerosi...si deci trebuia acel deceniu sa modifice perceptia noastra cand vedem sange prin filme. Si nu s-a folosit sange care arata fals, nu. Machiajul a fost o parte integra din film care a oferit un gram de credibilitate, atat cat trebuie. A fost un film placut, care poate fi vizionat si dupa cativa ani dupa ce a aparut. Si in caz ca e cineva interesat, a fost scris de Jay Baruchel, tipul din This is The End sau vocea din How to Train Your Dragon sau altele...are si aici un rol micut dar amuzant.
7/10

2 comentarii: