marți, 21 octombrie 2008

Blow {2001}

Problema cu filmul asta e ca nu are nimic nou...dar nimic din ce am vazut nu e ceva ce nu stiam despre industria asta, bineinteles, tot din filme ca in mod direct nu ma intereseaza si nici nu o sa ma intereseze. Ideea e ca la fel de bine puteai sa vezi Goodfellas a lui Scorsese daca vroiai sa vezi ceva din industria asta mizerabila. Sau Requiem for a Dream e altul la fel de bun si e tot despre droguri si lucrurile negative ce le aduc asupra vietii tale.
La urma urmei, Blow e despre asta...o viata irosita in zadar, care mult prea repede fara sa fie savurata si traita cu adevarat, un trai de pe o zi pe alta din cauza lacomiei, din cauza disperarii...din cauza ca cineva se credea mai in control decat pare.
Filmul are un look misto, culori supra-saturate sa arate intensitatea cu care este traita viata si cat de "colorate" sunt vremurile din perspectiva personajului principal interpretat foarte bine de Johnny Depp. Povestea este inspirata dintr-o carte care e inspirata din realitate, ce relateaza viata unui om ce a existat...si il vedem la sfarsitul filmului zambind semi-senil dar oarecum fericit (poate pentru ca cineva ii face o poza) spre aparatul de fotografiat.
Constructia filmului e liniara cu exceptia faptului ca finalul e la inceput (yeah, like that's really original), dar dupa asta, urmarim viata unui personaj din copilarie pana cand e adult la 42 de ani. Oficial viata lui incepe pe la 20 de ani cand intra in meseria asta consumand multa iarba, apoi vinzand-o si de aici incearca singur sa urce scara ierarhica pana la sursa, ca sa faca cat mai multi bani posibil. E prins, bagat in inchisoare, acolo il intalneste pe viitorul sau partener in aceeasi meserie numai ca acum au trecut la ceva mai greu - blow (cocaina). Aici se intampla acelasi lucru, la inceput lucreaza marunt dar avanseaza repede pana ajung milionari si viata lor e putred de buna, bani peste tot, femei frumoase, etc...bineinteles, se intampla ceva, totul dispare - toti banii, toate masinile, casa, hainele frumoase, stilul de viata. Cu un cuvant, e previzibil din cauza ca rar ai sa vezi un film comercial in care iti arata ca viata asta e buna de luat ca exemplu. Ei, in orice film ar arat-o nu vad cum ar fi buna decat pentru cativa ani...inevitabil rau urmeaza. Il recomand pentru actori (Penelope Cruz, Depp, Lyota - nu degeaba ales pentru rolul de tata al personajului principal).
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu