joi, 2 octombrie 2008

The Great Escape {1963}


Hell...nu inteleg cum s-a intamplat...nu inteleg cum un film de 2 ore 45 minute trece ca unul de o ora jumate...asta cred ca e ce m-a frapat cel mai mult. Ba nu, mint...are o poveste ce te captiveaza din primul minut, un ritm extraordinar, un cast excelent format din actori care mai de care, toti ajungand mari nume in cinema, sau daca nu mari macar cunoscute (Steve McQueen, Jame Garner, Richard Attenborough, James Coburn si Donald Pleasance jucandul pe Falsificator), fiecare jucand la capacitate maxima.
Nu e precis din punct de vedere istoric, dar asta conteaza mult prea putin...e o poveste despre prizonieri de razboi si gardienii din Germania, e despre o inchisoare din vremea celui de'al doilea razboi mondial insa mi s-a parut ca prizonierii au putin cam multa libertate iar unele fapte sunt trecute cu vederea de catre gardieni germani, care daca e sa ne luam dupa alte filme ce arata perioada respectiva sunt mult mai cruzi (Schindler's List, Saving Private Ryan, The Pianist, La Vita e Bella si bineinteles cartile de istorie)
Oricum, e interesant de vizionat "the inner working" a unei evadari masive, puse la cale meticulos din orice punct de vedere de catre oameni cheie care se pricep la cate ceva cel mai bine. Mai arata si importanta lucrarii in echipa, importanta unei prietenii in interioarul inchisorii dar si inchisoarea mintala, nu numai fizica ce o aduce cea reala. Imi placea totusi mai mult daca era ceva mai serios in unele momente...in rest, e un film perfect ce ar multumi pe toti.
9.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu