marți, 7 octombrie 2008

Zeitgeist II - Addendum {2008}

Asta si cu Zeitgeist 1 sunt filmele care vrei sa le vezi cand vrei sa ti se deschida ochii asupra adevarului ce te inconjoara dar e asa de bine invelit cu cacat incat crezi ca e pe bune. Ei bine nu...primul a vorbit despre repetarea figurii "Iisus" de'a lungul istoriei omenirii sub diferite nume, dar intotdeauna aceleasi caracteristici definitorii (nascut pe 25 decembrie din tata zeu, moare si invie - intotdeauna aceleasi chestii). Desfiintand mitul lui Iisus se desfiinteaza toata religia. Iisus a fost un personaj fictiv, imaginat mult dupa perioada in care se zice ca a existat. Calendarul nostru tot dupa data nasterii sale se ia...deci acum au trecut 2008 ani de cand s-a nascut, acus 2009. Ceea ce o aberatie...se incearca numararea anilor pana la urmatoarea aparitie...si eu zic...baieti asteptati-o mult si bine. There is no God, there is only people.
A doua chestie din primul film este tragediat de la WTC...ca totul a fost un act al presedintelui, al marilor smecheri din america ce conduc fabricile de armament...deci, singurul lor profit iese numai dintr-un razboi. Oarecum m-a convins, inainte de a'l viziona eram ferm convins ca au fost teroristi, ca americanii nu si-ar face asta cu propriile maini...am fost naiv...americanii sunt un popor bolnav si ne imbolnavesc pe toti.
Si a treia chestia a fost cu marea globalizare, aici au fost prea multe detalii, putine mi-au ramas in minte...dar in mare e vorba despre o singura valuta sa controleze toata planeta...aceasta idee vine cu pasi repezi si siguri. Deja avem cateva dovezi si anume Euro. Apoi mai este S.U.A., Mexic si Canada ce fac si ei o moneda comuna urmand cei din Asia sa faca si ei acelasi lucru. Cu trei monezi gigantice e usor sa treci la una singura.

Dar despre cel nou, Addendum este mult mai mult de vorbit. Este mult mai filosofic si nu la fel de clar in mesajul ce'l trimite. Se vorbeste despre capitalism, globalizare, religie, bani ca radacina tuturor relelor de pe planeta, armata, banci (cum acestea de fapt controleaza banii), presedintele nu este cea mai puternica voce din tara ci marile coorporatii (GE, General Motors, IBM, AT&T, etc...) , munca ca sclavie moderna, extrem de multe si extrem de clare luate fiecare in parte. La multi o sa dea impresia ca ei stiau deja toate chestiile astea si au ales ruta ocolitoare, atat timp cat nu le dau importanta cred ca nu exista. La sfarsitul filmului iti spune 6 solutii de combatere a acestei societati bolnave in care traim cu totii, societate ce duce la privare de libertati chiar daca noi credem ca suntem liberi. Aceste 6 solutii pentru o transformare sociala sunt:
1. Expose the Fed Cartel - insemnand, mai ales pentru americani, boicotarea unor banci ca Citibank, JP Morgan Chase si Bank of America care sunt cele mai puternice banci din rezerva federala a americii. Aveti bani la ei, duce-ii la alta banca, credit la ei? refinantati cu o alta banca, actiuni la ei? vindeti-le, lucrati cu ei? demisionati.
2. Inchideti stirile de la televizor (astea fiind CNN, NBC, ABC, FOX si restu) - toate contin stiri prefiltrate ce strica perceptia oamenilor despre realitate pentru a mentine status-quoul. O solutie secundara: Use and Protect the Internet. Cea mai valoroasa utilitate ce o au oamenii in ziua de azi. Totul e liber si informatia circula constant, nefiltrata si perfect adevarata, atunci cand este cazul.
3. Nici tu, nici familia ta, nici prietenii tai sa va asociati sau inrolati vreodata cu Armata. O insitutie veche si prost gandita, folosita acum exclusiv pt a aduce profit coorporatiilor americane, nu siguranta poporului, astfel se infaptuie razboie ce nu trebuie.
4. Nu mai folositi companiile de energie...apa, curent electric, gaz...asta e cam greu, intr-adevar, dar trebuie ca noi sa folosim propriile resurse naturale sa ne cultivam energia propriile. Tehnologia exista: panouri solare si folosirea vantului (energie curata) pt curent electric. Iar daca ai asta, gaz nu iti mai trebuie si apa exista in fantani...asta daca ai o casa si nu stai la bloc. E posibil dar initial cam scump...si e scump nu din cauza ca tehnologia e scumpa ci si din cauza celorlalte firme de energie ce incearca sa stopeze intrarea unor astfel de aparate din cauza ca ar aduce pierderi masive.
5. Ignora sistemul politic, e doar o masca democratica ce ne induce in eroare, crezand ca prin alegerea unui cionghi bonghi pentru 5 ani ar face o diferenta. E o mare falsitate. Nu exista asa ceva ca o democratie.
Singurul lucru in care putem crede e ceva ce ne face viata mai usoare pe zi ce trece, iar asta nu e banu, ci tehnologia.
Cu tehnologia poate fi viata mult mai usoara. Iar pentru asta nu trebuie bani, trebuie resurse si astea exista din plin pe planeta asta.
si 6. Alatura-te miscarii Zeitgeist...aici se vrea o anarhie, o revolutie in masa, o modificare sociala in masa. Aici o sa inceapa, pe 10 octombrie, aceasta miscare pe site-ul lor si sunt tare curios care o sa fie reactia principala. Eu ma alatur cauzei din cauza ca prea mult timp aud lumea ca se plange de ce fel de oameni ne conduc, cum trebuie sa munceasca toata viata ca sa traiasca de pe o zi pe alta si cum totul e, relativ, in zadar.
Intr-o societate ca in aceea din Proiectul Venus, nu e ceva tocmai perfect, dar e mult mai bine decat acum. Nu se vrea o revolutie negativa, nu se vrea razboi, se vrea insa stoparea prostiei ce ne conduce, neadevarului ce il arunca in fata noastra.
Prima schimbare, cea mai importanta este revolutia constiintei. Trebuie sa aruncam gandirile primitive despre materialism care am fost mintiti nu de la parintii nostri, ca saracii au fost si ei mintiti la randul lor, ca ar fi adevarate.
E timpul sa ne schimbam.

Ambele sunt de 10/10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu