sâmbătă, 4 octombrie 2008

The Evil Dead {1981}

We're gonna get you...We're gonna get you...Not another peep...Time to go to sleeeep.


Am zis dupa ce l-am vazut pe al doilea ca'l vad si pe primul...si pe al treilea...
Acum stau si ma gandesc daca sa-l mai vad pe al treilea...daca merita...eu zic ca da.
Insa trebuie sa recunosc ca primul este mult mai pamantean, frica este mult mai plauzibila, nu e la fel de cartoonish ca cel de'al doilea evil dead, insa e la fel de fun, are la fel de mult horror poate asta putin mai mult pentru ca are mai putina comedie.
Asta si cele 2 ce urmeaza dupa sunt copilasii lui Raimi si numai ai lui...ideea este a lui, tot. Si de asta horrorurile din vremea respectiva erau mai bune decat majoritatea din ziua de azi. Cele din ziua de azi sunt copiate dupa cele de atunci si chiar si asa, scenariul nu apartine regizorului deci viziunea scenaristului trece in mainile care nu vad exact povestea.
Cu bani putini a fost facut filmul asta ($50.000) si atat de multe s-au facut si facut bine, Bruce Campbell a jucat excelent victima prinsa in padure, inconjurata de monstruii cunoscuti...dar cred ca Raimi e starul acestui film reusind sa ne atraga atentia prin cateva chestii inovative (descompunerea stop-motion - de altfel si ceva ieftin dar de foarte mare efect) si cateva unghiuri interesante. Trebuie laudata o astfel de creatie si originalitatea ei.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu