joi, 2 octombrie 2008

Road to Perdition {2002}


Unul din cele mai frumoase filme din 2002...poate nu e cel mai bun film, nu vad cum ar putea fi, dar cu siguranta are o frumusete rara, are actori de prima clasa (Paul Newman, Tom Hanks, David Craig) si e regizat perfect de Sam Mendes (American Beauty si Jarhead).
Intr-un fel Road to Perdition este un simplu film cu gangsteri, dar este facut in asa fel incat sa nu-ti dai seama...observarea atenta a fiului asupra comportamentului tatalui, relatia dintre ei ce creste si creste, viata simpla ce o duc din cand in cand parca depaseste prin emotie orice alt moment cu impuscaturi si sange specific unui film cu gangsteri...
Dar cred ca filmul, pe langa elementele ce ies imediat in evidenta, este unic si prin armosfera si lookul ce-l ofera privitorului...scenografia, decoratiile, suntetul si in special muzica (oh, ce muzica, te unge la suflet) sporesc sentimentul ca vedem ceva nou si unic (nu prin povestea de la baza), frumos si stilat.
Filmul are momentele sale triste, momente tensionante ce sunt un must have in astfel de filme, scene de actiune scurte asa cum le stim din alte filme cu mafioti, momente de suflet si momente cand iti vine sa sari si sa ajuti la bataie.
Iar culmea, filmul e inspirat din benzile desenate ale lui Max Allan Collins si Richard Piers Rayner, doi necunoscuti, dar care, cu acest film si-au facut un renume, pentru cei interesati...dar mai ales pentru ei.
Eu il recomand si ii promit inca o vizionare sau mai multe, dar nu in viitorul apropiat...
8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu