duminică, 27 decembrie 2009

Stalag 17 {1957}

Stalag 17, fratele mai mare cu 10 ani al Marii Evadari, este o poveste nu prea realista si mult prea comica pentru acele perioade si locatii. Stalag 17 este o inchisoare pentru prizonieri de razboi...unde se prezinta povestea uneia din baraci unde sunt inchisi 75 de prizonieri americani.

Acest film, are caracteristicile unul film comercial din trecut dar care a fost iubit si de critici. Au lasat la o parte aspectul comic, libertatea mult prea mare a prizonierilor de a merge unde doresc pe spatiul inchisorii in schimbul unui numar de tigari, realismul si duritatea mai mult lipsa in film decat ce era in istorie. A fost un film comercial datorita celor doua personaje comice care se completeaza reciproc ca Stan si Bran, aici fiind Animalul si Shapiro...a fost un film comercial datorita misterului pe care incercam sa-l deslusim impreuna cu cel acuzat initial...si a fost comercial pentru finalul optimist.

Singurul actor care e cat de cat mai cunoscut decat restul e William Holden, care a mai jucat in Sunset Blvd., Network, The Wild Bunch, The Bridge on the River Kwai, si altele...dar era cat pe-aci sa nu-l recunosc aici. Nu pentru ca avea ceva pe fata, nu...e pentru ca a fost "atat de memorabil" in celelalte roluri incat l-am uitat complet. Nu joaca exceptional omul asta, si aici nu e diferit, cu toate ca a luat Oscarul pentru rolul sau...nu stiu de ce. Indeplineste insa ceea ce e ii cere standardul si un regizor mare cum e Billy Wilder.

Se vorbeste despre camaraderie, patriotism si se accentueaza cum cei de o natie stau impreuna si lucreaza impreuna. Nu e un film extraordinar de deosebit insa merita vazut macar o data.

8.5/10

Un comentariu:

  1. Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
    Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

    Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

    RăspundețiȘtergere