marți, 29 martie 2011

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 {2010}

Din nou, la fel ca la Harry Potter 6, nu o sa vorbesc despre filmul in sine ci despre intreaga saga. Harry Potter e una din acele serii de film care o sa ramana intotdeauna magice si deosebite. Sa luam de exemplu un copil din viitor...a carui parinte ar dori sa-i arate filme pentru copii de calitate. Inevitabil o sa se ajunga si la seria asta care a inceput exact pentru copii...spre deosebire de alte serii care raman la fel de puerile, poate chiar si mai si, ajungand penibile...aceasta serie se maturizeaza o data cu personajele. Astfel, copilul ala o sa se distreze la primele parti dar celelalte, daca le vede tot la o varsta frageda, nu o sa scoata acelasi amuzament.
Harry Potter e o poveste extrem de complexa ce dezbate fiecare aspect al vietii...lasam la o parte magia si partea fantezista. Scriitoarea J. K. Rowling a creat un univers complet si magic...dar in special uman. Pana la urma e vorba despre niste copii fiind viteji in fata unor evenimente din viata lor. Normal, asa ceva nu se intampla in viata reala dar dupa vizionare poti sa ramai cu ceva...cu simboluri de prietenie, intelepciune si curaj.
Prima parte din final se focalizeaza pe prietenia dintre cele 3 persoanje si hopurile peste care trebuie sa treaca impreuna. Exista drama, exista spirit adolescentin dar asta e...asa e varsta, trebuie aratata si chestia asta. In general, nu e un film foarte spectaculos, e de fapt chiar foarte intunecat si plat dar este si mister, este si aventura, este si actiune. Cam asta-i despre prima parte. Nu e cea mai buna parte din serie insa e facut sa continue seria pana la finalul de anul acesta...De vazut daca e cineva interesat de Harry Potter...si ca semi-fan, de mic, am sa ma uit si la ultima parte.
7.9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu