marți, 15 martie 2011

Le locataire {1976}

 The Tenant
Singuratatea si lipsa unei personalitati puternice, convingere si curaj, pot duce la lucruri nebunesti...paranoia si schimbari drastice de personalitate. Aceasta nebunie a vrut sa o arate Roman Polanski in acest horror psihologic reusit. Incepe linistit, cu un tip obisnuit, un birocrat care isi cauta un apartament dar imediat ce afla ca acest apartament a avut o sinucigasa ca singur locatar au inceput schimbarile. A observat ca toata lumea de fiecare data cand il intreba de locul in care sta il comparau cu precedenta locatara...
Din cauza ca era un tip asa de retras, nesociabil si de multe ori ciudat a ales sa se alieneze de lume si incet-incet sa se transforme in Simone, locatarul precedent pentru a arata lumii, vecinii lui ca in ciuda comparatiilor el nu e ca ea. Personajul lui primeste o caracterizare lunga si in detaliu, prin orice actiune ce o face si prin orice replica o zice. Prin persoanjele cu care se alatura si prin persoanele ce le ignora aproape instinctiv de parca ar simti o rautate din partea lor directionata spre el...desi e numai paranoia vorbind in el.
E un horror interesant care te tine in priza cu multe elemente subtile, insa din cauza ca am avut si alte treburi de facut in timp ce l-am vazut a primit prea multe pauze de la mine si s-a mai pierdut din atmosfera. Cu toate astea are momente deosebite, de tulburare interioara ce spectatorul o poate simti.
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu