duminică, 27 martie 2011

Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro {2010}

O continuare demna de luat in seama dupa spectacolul vizual si dramatic despre o trupa de elita care actioneaza din start pentru protectia nevinovatilor, fara sa puna intrebari, fara procese lungi si inutile...pui in pericol o viata, poc, un glont in cap. E atat de simplu si atat de drept.
Aceasta continuare urca mai sus de luptele de strada. Aflam cauza lor, aflam sursa lor, de unde vin, de ce, pentru cine...intrebari esentiale pentru a deconspira intreaga afacere. Dar ceea ce ne arata filmul a trecut deja prin capul nostru de mai multe ori. Mica masa de oameni politici conduce aceasta tara, sau oras, distrugand competitia. Adica, efectiv, fac acelasi lucru ca ticalosii orasului, the bad guys, si scot din drum omul de mijloc. Profitul mai mare, bataie de cap mai mare...si in acest fel se inlatura si o scursoare a societatii din...societate. Insa ni se mai arata ca lucrurile sunt putin mai complicat decat se prezinta initial. Aflam ca lucrurile se complica din pura rautate si din comoditate pentru unii. E o lupta din spatele biroului si nu devine eficienta decat atunci cand ajunge in strada. Dar finalul e cel ce prezinta adevarul. Pentru a dobora pe cineva important trebuie sa te arati lumii si sa vb direct cu ea, nu se rezolva cu pistolul ceva la acel nivel.
Asadar, un film inteligent, complex, cu jocuri pe sub masa...dar la fel de mult un film brutal, violent si sangeros. Le recomand pe amandoua. Actorul Wagner Moura isi face foarte bine jocul de politist cu simtul dreptatii, blocat intre ciocan si nicovala. Trebuie sa se lupte inteligent pentru a invinge sistemul din care face parte...de fapt nu e vorba de invins ci de curatat, mai mult. In fine, un film bun, de recomandat.
8.9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu