marți, 15 martie 2011

Wag the Dog {1997}

Cu un scenariu ca asta si cu actori de calibrul celor folositi aici, Robert De Niro si Dustin Hoffman e cam greu spre imposibil sa ramai indiferent la ce se intampla in filmul asta. Vorbim aici de puterea de a crea razboaie fictive astfel incat marea masa de oameni gasesc povestea credibila...bineinteles folosind cel mai puternic instrument din secolul 20, televizorul.
Despre ce vorbesc? Vorbesc despre campania de realegere a unui presedinte. Da, o mana de oameni, ca cei de mai sus, printre care si un producator de filme de Hollywood, jucat foarte bine de Dustin Hoffman (de unde si nominalizarea lui la un Oscar). Daca primesc suficienta putere si bani, datorita puterilor lor de a crea ceva din aer, de a infiripa orice poveste care ar distrage atentia de la alta, care ar putea duce la terminarea presedintiei. In acelasi timp e si o lectie despre cum ar fi la noi in tara, la alegerea propriului nostru presedinte...insa a functionat oarecum invers. Desi televiziunile incercau sa-l distruga prin videouri fictive si povesti, acesta a castigat in cele din urma presedintia.
Te amuza si te uimeste pana unde poate sa duca smecheria cuiva care are in mainile sale puterea si o modeleaza cum vrea el. Un tagline foarte misto pentru filmul asta e "A comedy about truth, justice and other special effects". Mi-a placut, m-a distrat si il recomand mai departe desi e plin de exagerari.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu