marți, 24 ianuarie 2012

The Big Year {2011}

Ce fel de sport mai e si asta? Adica nu serios, inteleg sa fie pasiunea cuiva sa urmareasca pasari...inteleg sa cheltuie o multime de bani sa calatoreasca...dar ce satisfactie, in afara de cea proprie poate sa aiba cand afla ca a vazut cele mai multe specii de pasare intr-un an?

Da, asta poftim este nivelul de competitie al americanului. Cu viata lui goala (desi ar fi considerat la noi ca facand parte din clasa medie spre inalta) si cu criza lui de varsta medie incearca sa-si indeplineasca visele neindeplinite finalizand astfel de evenimente care nu permit decat sa privesti niste pasari in habitate intr-adevar superbe. Bineinteles, aceasta fiind tema principala a filmului si din cauza ca filmul e o drama usoara cu teme secundare puternice ce vorbesc despre familie...totul o ia ba dramatic, ba ciudat in directia in care spectatorul nu prea vrea sa ajunga. Cred ca erau suficiente subiectele despre pasari...si daca filmul era impanzit de povesti ale acestor oameni, toate filmate intr-un stil usor documentaristic eu cred ca ar fi iesit un film mult mai bun.
Insa asa a iesit o prostie de film unde actori de comedie incearca sa fie mai dramatici decat sunt in stare si fiindca s-au focalizat pe asta efectul comic dispare complet...astfel nesatisfacand pe nimeni.
Dar acum ma gandesc la efectul filmului asupra spectatorului roman cu oarecare bani si cu 0 hobbyuri sau pasiuni. Oare o sa se apuce si el sa faca parte din clubul "birding"-ului? Oare filmul asta reuseste sa ii aprinda o flacara in aceasta directie? Oare viata cuiva poate fi atat de goala incat ajunge sa se uite la pasari? Eu nu mi-am imaginat asta vreodata...dar bine, poate fac parte din categoria oamenilor carora nu le pasa de pasari...
Chiar si asa, filmul a fost o mediocritate crasa...o pierdere de timp din orice punct de vedere. Nimic...dar chiar nimic nu a fost rasarit...si cred ca am vorbit deja prea mult despre el.
5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu