miercuri, 18 ianuarie 2012

The Descendants {2011}

Era pe lista de vizionat de ceva timp, inainte sa fi castigat vreun Glob la cele de aur de anul asta. S-a facut multa zarva in jurul actingului lui Clooney si in jurul filmului in general.

Dar nu stiu cum se face, nu m-a uimit cu nimic filmul asta. E doar o poveste frumoasa, frumos povestita cu comentarii legate de familie. Jocul lui George Clooney intotdeauna mi s-a parut rezervat si practiv neinteresant comparativ cu, sa zicem, Daniel-Day Lewis, Al Pacino, Jack Nicholson, Robert De Niro si mai marii trecutului. Are un stil in care nu se chinuie cu formarea personajului sau o personalitate unica, deosebita ci o copie cat-de-cat fidela cu el insusi...iar ce pot sa spun, personalitatile unor oameni reali nu sunt intotdeauna de remarcat. Poate totusi exagerez si aici chiar asa s-a vrut personajul dar eu tot asa il vad si pe Clooney in viata reala. Aici a jucat rolul unui tata ce trebuia sa recastige respectul fiicei sale mai mari (pentru ca la cea mica nu se pune).
Drama a fost la cote minime spre medii, cand in cele mai dramatice momente plange un personaj sau se pune muzica trista cand se vede ca plange un altul...aici ma refer de fiecare data la fetele lui care au avut cate o scena de genul acesta. Povestea in schimb e una nu tocmai simpla...insa povestirea ei nu ar fi prea interesanta in scris asa ca recomand totusi vizionarea acestui film. Pentru ce? Pentru ca a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun film...de ce l-a castigat insa nu stiu. E un film de familie simplu, frumos, candidat cinstit si curat pentru astfel de decernari dar acesta e genul de film pe care il pui pe langa cele foarte bune ca sa umple lista aia...dupa mine nu e genul care sa si castige. Alexander Payne a mai regizat un film care mi-a placut mai mult decat acesta in trecut...Sideways, un film care a si castigat cel mai bun scenariu la Oscar in 2005.
Acesta este, cei drept, un film mai complet si mai inimos dar e prea ... meh. Previzibil pe frontul principal, cu mici surprize pe parcurs pe povestile secundare, nimic exagerat. E doar...viata...si cine vrea sa o vada intr-un film?
8.1/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu