luni, 9 ianuarie 2012

Win Win {2011}

Are un scenariu atat de linistit si real incat m-a linistit pe mine...nu intr-ajuns incat sa adorm dar suficient incat sa ma simt impacat cu mine si totul din jurul meu. A avut un efect bizar de speranta pentru toata lumea, de bunatate, de viitor mai stralucit.

Chiar si asa, mi s-a parut si putin nitel naiv. Probabil si din cauza ca cultura americana m-a facut sa inghit numai imagini cu adolescenti violenti si mult prea rebeli...un adolescent caruia chiar daca ii arati putina bunatate el o sa-si bata joc de tine si o sa profite de tine. Adolescentii din "Win Win" nu sunt asa deloc si probabil din aceasta cauza mi s-a parut ceva utopic parca...dar pana la urma comportamentul lui Kyle mi se pare firesc. El nu a vrut decat sa scape de un mediu poluant pentru viitorul lui...e un tip destul de inteligent incat sa realizeze ca atata timp cat sta cu mama sa, o influenta negativa, nu o sa o duca prea bine. El insa ajunge acasa la bunicul sau, bunic care intre timp a fost mutat la un azil de propriul sau avocat, jucat decent spre foarte bine de Paul Giamatti, care a incercat sa mai scoata de la el 1500 dolari, lunar...bani de care avea nevoie cu disperare desi era un avocat.
Filmul asta e pana la urma plin de "win"...probabil filmul preferat al lui Charlie Sheen...pentru ca oriunde privim, la orice personaj, nu are decat de castigat. Mike (Giamatti) ramane cu o familie iubitoare si cu un membru mai bogata, un membru care are acum o familie calduroasa si un viitor promitator, mama baiatului...desi personajul negativ din aceasta poveste, s-a ales cu ce a vrut pana la urma...din punctul ei de vedere a castigat, dar nu in ochii spectatorului pentru ca si-a pierdut fiul cu voia ei. E un film in care personajele profita de ocazii pentru ca asa suntem...desi suntem buni si darnici, cateodata, daca societatea ne-o permite mai indoim niste reguli pentru beneficiul nostru, atata timp cat nimeni nu are nimic de pierdut. O drama ok, cu un scenariu foarte bunicel, cu aer de film independent...ceea ce e pana la urma.
7.8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu