miercuri, 7 ianuarie 2009

City of Ember {2008}

O prostioara pentru copilasi...serios. Si mai e si enervanta pe alocuri.
In primul rand nu prea intelegi de ce ajung oamenii aia sa traiasca sub pamant, presupun din cauza ca mediul e prea poluat la suprafata si s-au mutat unde ar fi aerul mai curat...sub pamant. In acest oras s-a pus o cutiuta pe undeva ce detine o foaie care explica cum se ajunge inapoi la suprafata ca aparent e foarte complex iar rezultatul nu e diferit in nici un fel fata de un roller-coaster ride pe apa. Bun zic...e pentru copchilasi...etc.
Bill Murray e amuzant ca personajul negativ insa moare cam sec si inutil...fara ca personajul lui sa fie aratat ca fiind cu adevarat malefic incat sa merite o soarta ca aia. Actorii copii sunt la fel de inutili ca tot filmul incercand sa descopere misterul din spatele mesajului din cutie, frate, chiar si acum incerc sa imi dau seama la ce prostie m-am uitat si nu imi vine...a fost plictisitor, monoton, slab, inutil...nu mi-a placut, cred ca cam asta e concluzia la care ajung cu succes.
Ce au fost demne de mentionat: decorurile cred ca iesa cel mai mult in evidenta din tot filmul...un fel de combinatie dintre industrial cu rustic sau old-town, destul de reusita chiar...
Mai este bineinteles si ride-ul de la final...care este oarecum imposibil...sa explicam. Ei pornesc de undeva de la multi kilometri sub pamant...si tot coboara tot mai adanc...pana cand ajung intr-un lac (cel din poza) cu o scara lunga spre lumina, unde, presupunem, e suprafata terestra...am dreptate...insa cat e scara aia de lunga zic eu ca au mers cu barca aia...deci orasul ar trebui sa fie pe la suprafata pe undeva...bineinteles nu e. Ma asteptam la o greseala de genu asta asa ca am fost foarte atent...au mers mult cu barca in ride-ul ala din iad, la fel de mult cat ar fi scara ai de lunga.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu