luni, 26 ianuarie 2009

JCVD {2008}

Cel mai bun film al lui Jean-Claude Van Damme. Fara dispute. Fara comentarii. Period. E cel mai bun film cu el si e despre el.
Are o scena de actiune specifica lui si rezuma perfect tot ce face el intr-un film de actiune, de categoria B, low budget, filmat ba prin Bulgaria, ba pe la noi in Romania (asta mai recent)...o singura scena de fix 3 minute (cronometrata) arata contributia lui pentru filmele de actiune si arte martiale din istoria cinematografica.
Filmul il prezinta pe Jean-Claude Van Damme prezentandu-si viata intr-un mod foarte Hollywoodian, insa care are un mare efect pentru privitor...scena prinsa in poza de mai sus e una din cele mai sincere pe care le-am vazut vreodata, Van Damme isi prezinta viata intr-un monologce dureaza vreo 7 minute, monolog care inevitabil o sa-ti umezeasca ochii sau chiar te face sa scapi vreo 2 lacrimi...e un moment magic in care un om normal iti marturiseste ca viata sa e asa si asa...nu zic din cauza ca merita auzit din gura lui, direct.
Presarate excelent de'a lungul filmului sunt o groza de faze amuzante, specific frantuzesti (de parca eu stiu care sunt specific franceze, o zic si eu ca imi aduc aminte, multe din ele de seria Taxi sau alte filme frantuzesti pe care nu mai stiu cum le cheama...va dati si voi seama imediat ce le auziti)...si pe de o parte filmul fiind in mare parte o comedie (numarul scenelor comice surclasand cele de actiune sau cele dramatice) nu stii daca sa iei filmul asta in serios...sunt multe aspecte in filmul asta care trebuie luate in considerare...
E filmul lui Jean-Claude Van Damme, cred ca singurul care il poate intelege complet e el si scenaristii...restu nu avem altceva de facut decat sa ne delectam cu un film bun, frumos si foarte bine facut. Il recomand.
8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu