duminică, 11 ianuarie 2009

How to Lose Friends & Alienate People {2008}

Un film de genu asta are un potential imens...insa in acest caz acest potential nu a fost atins. Sunt oarecum un fan al lui Simon Pegg, insa mi-a atras atentia realativ tarziu fata de cariera sa de la teve inca din anii '90. Prima data cred ca l-am vazut in Shaun of the Dead, un horror-parodie facuta excelent, extrem de amuzanta dar si sangeroasa in acelasi timp...apoi in Hot Fuzz alta parodie reusita dupa orice filmu cu politisti (Bad Boys, Point Break si altele)...si de la astea doua am hotarat sa vad orice film in care apare omu asta amuzant care e nascut in aceeasi zi ca mine...Run Fatboy Run si asta de acu.
Asta de acum parca i-a lipsit ceva, comedie a avut cica, chiar daca eu nu prea am ras, morala a avut chiar daca era subtirica...seamana cu cea din La Dolce Vita, tot o dezumanizare a sufletului ce e inconjurat de alte suflete goale, superficiale ce fac totul pentru bani, atentie si faima. Eventual ajungi ca persoanele din jurul tau fie ca vrei, fie ca nu vrei.
Filmul asta e primul mainstream, adica 100%, Hollywoodian a lui Simon, Pegg joaca bine insa filmul nu e ceea ce ai vrea sa fie...te dezamageste la un anumit punct. Pegg este pus sa joace britanicul impiedicat in loc de un necesar reporter cu replici taioase la fiecare pas...prima ora a fost distractiva, iar ultima juma de ora nu ne-a aratat decat ceea ce credeam de la inceput ca e filmul asta...o comedie romantica...se putea mult mai mult cu filmu asta din cauza ca se vrea o satira la adresa a tot ce e faima si Hollywood si parca nu a fost destul de taios...
Castul e bun...Jeff Bridges e din nou The Dude, Kirsten Dunst e draguta dar parca simti ca imbatraneste prematur si cariera ei nu prea duce nicaieri, Gillian Anderson e rece si foarte tare in rolul asta si Megan Fox e buna ca actrita fara creier ce cauta faima. Nu e nicio problema in cast.
Totul e in scenariu si regie...
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu