duminică, 14 iunie 2009

The Great Buck Howard {2008}

Viata unui magician mediocru prezentat ca fiind maretul Buck Howard. Filmul in schimb nu decide daca e un fals sau doar un magician bun a carui intreaga viata e un truc (mi-a adus aminte de The Prestige)...sau daca era chiar un mentalist.

Jucat excelent de John Malkovich, acest magician e in perioada din viata cand neaga fiecare parere proasta despre el. A avut 61 de aparitii la emisiunea The Tonight Show cu Johnny Carson, acu mai bine de 20 de ani. Atunci era cineva, cineva tot mic, care aparea in emisiunea ca sa mai faca un truc de magie, cineva care e menit sa fie uitat repede. Carson a uitat de el, chiar si spre sfarsitul carierei sale, atunci cand de obicei cheama pe toti cei din trecut...asa fac multi. Aceasta negare il leaga pe marele Buck Howard de orasele mici si necunoscute ale Americii...orasele cu sub 100.000 de locuitori. Cu acest numar se gasesc multe orasele...si Buck are ce manca.

Dar aceasta e povestea lui prin ochii unui tip care se lasa de facultatea pe care o uraste dupa numai doi ani...facultatea de drept...impins de taica-su, bineinteles. In timpul unui examen isi da seama ca isi pierde viata daca merge pana la capat cu chestia asta asa ca s-a lasat. Si isi cauta o slujba pentru a se intretine pana pune la punct scrisul, din ce vrea el sa faca bani buni. Asa ca e angajat ca managerul de drum al marelui Buck Howard. Si ajunge sa fie unul din putinii oameni care reusesc sa-l vada complet. Ca un fiind un fals, un real, un arogant, un umil (din cauza ca ajunge la concluzia ca Las Vegasul nu e pentru el) si asa mai departe. A fost si inca mai este un magician bun...acelasi magician care a fost ani de-a randul, numai ca publicul cere altceva...ceva mult mai sofisticat. Managerul lui Buck este Colin Hanks, fiul lui Tom Hanks. In film, tatal lui Colin este jucat de Tom...ceva ce vedem cat se poate de rar. Plus ca e misto sa-l vezi pe Hanks intrun rol episodic...nu intotdeauna un rol principal.

Filmuletul e o comedie, nu neaparat una la care razi in hohote, insa una la care te simti bine vizionand-o, care are momente de umor autentic, nu grosier. E placut. E un film cu care iti pierzi timpul in tihna, calm, relaxant. Il recomand pentru chestia asta...+ apare si Emily Blunt.

7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu