marți, 23 iunie 2009

MASH {1970}

Pacat ca nu a fost cu actorii serialului...ups, chestia e ca acest film a fost facut cu 2 ani inaintea primului episod din M.A.S.H. E un film din care s-a inspirat intreaga serie din 72 pana in 83...si are un umor unic pentru acea vreme. Umor tupeist, care spune drept, intotdeauna pe placul publicului. Singurul personaj la care s-a pastrat actorul din serial si din film e Radar, mana dreapta care stia oricum tot ce avea sa-i spuna superiorul sau, vorbind in acelasi timp cu el insa cu un cuvant mai rapid. Foarte amuzant...haha.

In rest nu pot spune ca m-a dat pe spate...asteptam prea mult urmatoarea poanta, urmatoarea gluma. Timpul trecea greu, interesul meu pentru film si actiune scadea...revenea cand ii auzeam pe Donald Sutherland si Elliott Gould vorbind repede unul cu celalalt sau cu altcineva, unindu-si mintile de yankei pentru a-si atinge scopurile, oricat ar fi ele de superficiale sau egoiste. Acest tip de chirurg a fost pastrat in serialele tv de decenii de la aparitia acestor doi. Toti sunt infumurati, cu complexul "Dumnezeu", rapizi la gura si la actiune, egoisti dar mai mult decat orice, extrem de amuzanti in orice fac.

Pana si poanta de mai sus, cu "Cina cea de Taina" a fost construita in jurul faptului ca cel din mijloc (care tine locul lui Iisus) credea ca e homosexual. Baietii i-au dat o "capsula neagra", adormindu-l dar in acelasi timp erectandu-l pentru ca a doua zi sa fie bine-mersi, fara ganduri sinucigase. Metodele celor doi chirurgi cu tupeu sunt neortodoxe si contrare regulamentului dar sunt extrem de eficiente. Sunt, in lumea noastra directe si firesti, insa intro zona militara cu reguli si regulamente sunt exact opusul.

Dar, la fel de mult, trebuie sa spun ca nu am ras atat de mult cat am vrut...iar momentele "de razboi" lipsesc cu desavarsire. Au avut timp si de un meci de fotbal american la sfarsit pentru a castiga multi bani pariind pe ei insasi. Serialul, desi a avut foarte multa comedie, a avut si momente in care cei doi erau deprimati si dezamagiti de acest razboi, astfel denigrand pe cei care l-au inceput insa si insasi ideea de razboi.

7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu