luni, 29 iunie 2009

The Hangover {2009}

Vazut la cinema...dar care nu trebuie neaparat vazut la cinema. Asta spre deosebire de toate celelalte filme pe care le-am vazut la cinema si acolo e si locul unde trebuie sa fie vazute. M-am dus la asta din cauza notei ridicole de mari de pe imdb (8.3...a si intrat in top) si pentru ca am avut un cupon de ala cu juma de pret. Asa ca i-am zis "what the heck...hai sa vedem cum e".

Desi o sa para ca dau o nota ce incurajeaza nota de pe imdb sau o sustine, nu o dau cu aceasta intentie. Este o comedie buna, despre prietenie and shit...dar ma asteptam sa fie si mai amuzanta. Sa rad si mai mult cu toate ca eu si intreaga sala am umplut momentele imediat dupa poante cu rasete de nivel mediu spre mare (la unele faze mai rare). Cei care ne-au amuzant in acest film au fost doi tipi in mod special...Ed Helms, dentistul care prefera sa se creada doctor si care o repeta din ce in ce mai mult, in special cand e beat. El il mai joaca si pe Andy Bernard intrunul din serialele mele preferate de comedie "The Office"...apropo, el chiar nu are un incisiv, sa nu credeti ca e vreun efect sau ceva, e real...

...si Zach Galifianakis (spuneti numele asta de 10 ori repede) care il joaca pe stereotipul grasului din film care e cam tont, poate chiar retardat...dar care e ca Rain Man cand vine vorba de Blackjack. Astia doi sunt sarea si piperul. Astia doi m-au facut pe mine, personal, sa rad cel mai mult. Ei doi aveau poantele cele mai bune si atitudinea prielnica pentru a duce pana la capat poantele.

Comedia e una reala, fara strambaturi ca in Ace Ventura, fara comedie absurda ca Monty Python...sunt pur si simplu situatii comice reale. Dar chiar si asa tot te fac sa iti zici ca n-are cum ma...mai ales la fazele mai serioase (cum ar fi furatul masinii de politie...dar apoi cand stai si te uiti si la politistii de la care au furat-o zici ca da...se poate). Avem faze amuzante cu un bebelus pierdut, un tigru in baie, Mike Tyson caruia ii place in mod deosebit inceputul cu tobe din piesa "In the Air Tonight" al lui Phil Collins.

Toata intriga se bazeaza pe ghinion, deci prietenii doresc o noapte ce vor a o aminti peste ani si ani, a doua zi dimineata mintea lor este stearsa iar unul din cei patru lipseste. Restu pornesc o aventura pentru a-l cauta si dau peste toate personale de cu o noapte inainte. Multa panarama si comedie reusita desi nu e tocmai, intotdeauna, rolling on the floor laughing...e mai mult lol si l simplu.

Regizorul mai e cunoscut pentru comedii ca Road Trip, Old School si Starsky & Hutch...pe care le-am gasit comice fiecare in felul ei.

Per final...nu e chiar asa de comic pe cat zice imdb-u...de fapt nici nu are ce cauta in top, dar e un film amuzant. Am ras si eu si toti cati eram in sala. Si cred ca asta e important la un film de comedie. La final s-au aratat poze din timpul noptii petrecerii si genericul rula in acelasi timp. Nimeni nu s-a ridicat de pe scaune.

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu