marți, 2 iunie 2009

Nothing But the Truth {2008}

Bazat pe fapte reale, filmuletul ne vorbeste mult despre principii. De ce cateodata sunt mai importante decat familiile noastre, de ce sunt importante pentru integritatea unei tari sau pentru viitorul tuturor. De ce o mama isi paraseste fiul din cauza ca nu vrea sa spuna care a fost sursa ei la un articol ce il acuza pe presedinte ca ar fi pornit un razboi acolo unde nu trebuie?

L-a parasit la fel cum un tata isi paraseste fiul sau fiica atunci cand merge la un razboi, la fel ca atunci cand merge in inchisoare pentru a-si apara convingerile si principiile si este mai tarziu ridicat in slavi. Dar cand o mama face asa ceva e considerata un monstru. Vorbe extrase fix din scena de mai sus. Intr-adevar, scenariul este bunicel si reuseste sa te convinga de ce o mama puternica poate sa nu-si vada fiul timp de trei ani. Si totul a pornit de la o cearta in autobuzul scolii unde personajul lui Kate Beckinsale era mama pentru totii (nu stiu cum s-ar traduce la noi chestia asta, dar am mai vazut-o si in realitate) unde fiul ei acuza o fetita de varsta asemanatoare ca l-a parat pe unul.

Integritatea jurnalistilor ne face sa le oferim incredere, atunci cand e cazul unui ziar serios, nu ca la noi cum ar fi Cancan, Click sau mai stiu eu ce tabloid imbecil. La fel, integritatea lor ne ofera adevarul acolo unde acesta ne poate afecta viata si viitorul. Rolul lor este important si esential, dar numai atunci cand este facut cum trebuie. La capitolul asta cred ca se putea lucra mai mult, actorii nu sunt convingatori cu exceptia actritei Vera Farmiga care a trecut testul cu poligraful intro scena in care a fost adus unul adevarat...ea intr-adevar, si nu din cauza acestui poligraf, a fost cea mai convingatoare dintre toti, se vedea in ochii ei ca adevarul este ceea ce spune. Mi-a placut cum a jucat si in nici un alt film in care am vazut-o nu mi-a atras atentia la fel ca acum...

In rest, filmul e bun, dar din orice punct de vedere se putea mai bine. Dar si asa merge.

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu