luni, 30 noiembrie 2009

Cloudy with a Chance of Meatballs {2009}

Hai in primul rand sa vorbesc despre animatie...calitatea ei este uimitoare si sunt sigur ca avea efect mult mai mare daca il vedeam la cinema, in 3D...dar mi-am zis, am fost deja la un film 3D anul asta si a fost la unul nu foarte spectaculos din punctul asta de vedere. Acesta in schimb, Stă să plouă cu chiftele, ar fi fost atat mai frumos cat si mai spectaculos la un cinema. Inca as putea sa merg...dar sa-l mai vad o data? Nu tin neaparat sa merg acum, dar ar fi fost fain sa-l vad din prima acolo. Asa...oricum...animatia a fost perfecta, colorata si distractiva, nerespectandu-se legile fizicii sau ale fizicii umane dar nu a contat...au fost multe momente de umor fizic si de expresie a fetii incat am ignorat orice forma de exagerare...pentru ca pur si simplu aceasta exagerare a facut filmul asta ceea ce e...

Castingul a fost facut foarte interesant. Bill Hader, pe care il stim din diverse roluri secundare (Forgetting Sarah Marshell, Superbad, Knocked Up, Tropic Thunder), insa e unul din actorii principali din Saturday Night Live, a fost ales pentru rolul principal aici. Asta nu conteaza atat de mult...nu trebuie o vedeta hyper-cunoscuta ca sa fie personajul principal si eu cred ca Hader a fost ales excelent, avand o voce obisnuita insa oarecum usor identificabila, aratand ca personajul pe care il joaca poate fi oricare dintre noi. Anna Feris la fel, Mr T a fost un plus imens, personajul lui fiind extrem de amuzant, iar restul personajelor au fost colorate si diverse, fiecare aducand ceva nou povestii.

Povestea e despre un tip, inventator de tanar, care vrea sa schimbe lumea prin inventiile sale. Nu reuseste sa fie recunoscut, de tatal sau in mod special, decat atunci cand o da in bara...accidentul sau fiind unul fericit pana la urma, dezastruos in final. A fost distractiv, a fost absurd dar foarte placut, pentru oricine si pentru toate varstele. It was awsm!

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu