sâmbătă, 21 august 2010

Prince of Persia: The Sands of Time {2010}

Comercial bullshiet 101. Adica na, e pentru toata familia and all that jazz dar ceva cu substanta nu se poate face pentru familie? Se poate...dar nu se vrea. Nici macar pentru fanii jocului filmul asta nu aduce nici o satisfactie...sunt mult prea putine scene ce ar prezenta doar asa, subtil, ce se intampla si in joc dar aici s-a ignorat complet plotul din prima si a doua parte, acele parti care au inspirat acest film...bine, sa zicem ca nu se dorea asta. Adica da, preferam sa nu vad ecranizarea jocului, efectiv...fiecare nivel, fiecare scena de actiune, monstri...etc. Ar fi fost plictisitor si neinteresant chiar si pentru mine, un jucator si un fan al jocului...

Ok, filmul e Disney. Prin asta zic o carte intreaga. Actiunea e nevinovata, sange nu exista decat o data, de doua ori, injuraturile sunt interzise desi sunt persani...totul e foarte PG-13. Asta ma deranjeaza pe mine ca vroiam sa vad chestii mai interesante, violenta moderna mai violenta decat ce am vazut in trecut. Si in legatura cu violenta iata inca un film influentat vizual de 300...dar atat, violenta nu vrea sa o repete. Eh.

Gemma Arterton a fost cam singurul motiv care m-a tarat prin tot filmul. Frumusetea ei e ceva deosebit si multumesc celor de la casting ca au bagat-o aici. Multumesc. Alalalt, Gyllenhaal a fost o alegere decenta pentru Dastan dar mai bun era un necunoscut care semana mai mult cu personajul din joc. Dar ce sa-i faci, e un film comercial care trebuie sa vanda...si un necunoscut nu face asta. Accentul lui englezesc a fost reusit dar parca inutil. Dar nu se poate sa fie altfel decat ceilalti, nu? Povestea a fost tot in stil Disney, previzibila cu plot-twistul evident care ne duce oricum la ce ne asteptam.

Concluzia e ca inca nu am vazut un film decent facut dupa un joc si nici nu cred ca o sa vad. 

6.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu