joi, 26 august 2010

Siworae (2000)

Il Mare

Iata dupa ce au facut remakeul "The Lake House" (2006), cel cu Sandra Bullock si Keanu Reeves. De fapt, daca ma uitam mai bine la cine a scris scenariul...daca s-a inspirat de undeva, vedeam filmul asta imediat ce il vedeam pe cel nou. Concluzia e ca sunt identice.

Detaliile care apartin fiecarui film in parte sunt putine ca numar si cel nou este foarte fidel celui vechi. Bineinteles, probabil difera la dialog, la topicurile fiecaruia de discutie insa nici nu mai stiu despre ce vorbeau cei doi americani. Sincer. Principalele plot-twisturi si intrigi sunt cam aceleasi si asta e. Dar fiindca asta e primul si a adus in discutie primul ideea unei povesti de dragoste despartite de timp, nu si de spatiu, il face un film foarte bun, interesant, care atrage atentia ambelor sexe, lucru care e de preferat cand vine vorba de un film de dragoste adresat in general publicului feminin.

Multe nu sunt de spus, constructia e decenta si te tine prins, dar iti da sezantia ca o lungeste sau ca e o depresiune in firul narativ si nu intelegi de ce. Parca exista o pauza nejustificata pe la vreo trei sferturi in film...una care te desprinde de poveste si nu mai stii apoi cum sa intri la loc. Eh, probabil si eu am fost plecat de prea multe ori de la vizionare si de asta. Oricum, e un film romantic excelent, care ma asteptam sa-mi placa. 

8.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu