duminică, 8 august 2010

Sin Nombre {2009}

Unii pur si simplu nu pot scapa de Iad...este viata lor, este destinul lor, este sfarsitul lor...

Incearca sa faca un bine, incearca sa indrepte un rau, incearca ca din diavoli sa se faca ingeri...se schimba in ochii unora, in alti ochi iei devin raul suprem, acestia fiind animati de o nevoie de razbunare crancena de nedescris. Nu conteaza granite, nu conteaza distante, ei vor sa se faca dreptate desi dreptatea a fost facuta de cine trebuia cu mult inainte.

Viata in cartierele tarilor Americii de Sud este asa cum te astepti sa fie. Haos si saracie. Combinate nu pot crea decat monstrii care se hranesc cu frica si disperare. Cine are gasca cea mai tare are sanse sa supravietuiasca mai mult decat o gasca mai slaba. Se cunosc dupa semnele lor tribale, se ataca cu pistoale facute din 2 tevi, cu macete si cei mai smecheri daca au mitraliere sau pistoale. Daca nu esti intr-o gasca de asta esti ca si mort...nu esti protejat, nu poti sa duci un trai fara a te teme de ziua de maine. Dar asta e cunostinta generala.

Filmul exploreaza aceasta lume violenta, o lume in care libertatea este inevitabil o inchisoare din care nu poti scapa in viata daca incerci sa evadezi. Fara'de'nume...se intituleaza asa pentru ca numele nu conteaza...componentii gastilor nu au nume ci porecle, Soare, Smiley, Casper, s.a.m.d...Casper, fantoma, este cel care schimba situatia intrigii. Din acel moment stim ca e mort insa a avut puterea de a schimba ceva, ce a distruge un rau fara a distruge insa sursa raului. Cum ar putea? Raul pe care l-a distrus i-a distrus iubirea deci tot o problema de razbunare.

Filmat realist, fara briz-brizuri...vedem si ceva in procesul de fuga a emigrantilor ilegali ai americii de sud inspre SUA...calatoria lor cu trenul, fuga continua de politie cand ajung in statie si toate restul. E un film deosebit ca e unul strain si pentru ca ne prezinta o lume pe care nu o cunoastem dar o simtim.

7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu