vineri, 20 ianuarie 2012

Immortals {2011}

Ce chestie de film. Adica facut pentru bani de la un capat la altul...

Si imi pare rau pentru regizorul Tarsem Singh ca el are imagini misto in cap insa ii si plac banii ca de nu, nu facea bazaconii de genul asta. Omul are potential dar cred ca ii sta mai bine ca "art director" ca face niste seturi de ma doare capu...si aici si in The Fall si in The Cell. Nu ma doare capul la propriu dar texturele ales, culorile, detaliile prind viata si ofera filmului un plus memorabil...
Partea proasta e ca Tarsem nu e destul de atent pe story-telling ci mai mult pe make-up...el mai mult descrie evenimentele si lasa povestea povestita prost, spusa sec si fara sa iti pese de personaje si deznodamant. Pe langa asta a fost impins de la spate de catre casa de productie care a adus pe marile ecrane "nemuritorul" 300 sa reproduca succesul sau efectul. Nu stiu daca e posibil orice ar fi dar trebuiau sa realizeze ca a face ceva ca 300 e ca si cum ar incerca cineva sa-l imite pe Michael Jackson. E unic in propriul fel (si imi cer scuze pentru comparatia care probabil ar jigni pe multi iubitori de muzica dar va rog...shhh) si orice film cu acelasi ton ne aduce automat aminte de el. Acesta are parte de efecte mai trasnet, de un regizor mai colorat dar nu neaparat cu o imagintie mai bogata decat Zack Snyder (desi l-as acuza pe cel din urma de plagiat nerusinat din romanele grafice) ci doar cu un simt estetic mai flamboiant, mai de efect.
Actorul principal nu mi-a placut si nu stiu ce o sa faca el in noul Superman decat daca il salveaza un scenariu beton...nu "lipsa-pauza-dinte-gaura" asta. O sa-mi ramana in cap cateva imagini dar nu stiu daca pentru mult timp...pacat.
6/10

2 comentarii:

  1. Super! De multe ori urmaresc acest blog. Chiar m-am uitat la unele filme pentru ca mi-a placut descrierea ta. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc fain :)
    Placerea e de partea mea

    RăspundețiȘtergere