sâmbătă, 30 mai 2009

Out of Sight {1998}

Povestea de dragoste dintre o politista si un hot. O poveste contemporana in care unul e indragostit de curajul celuilalt. De meseria celuilalt si fascinatia pentru aceasta. Mai mult fascinatia politistei fata de meseria ...aa, stai ca nu-i hot, e jefuitor de banci si are un numar impresionant la dosar. 200 de jafuri. Facute in metodele cele mai ciudate...direct, fara arme, doar cu vorbe. Chiar asa si incepe filmul...cu una din metodele astea.

Se vede mana regizorului Soderbergh, un stil realist, influentat de culorile din imagine, culori ce transpun atmosfera imaginii si in unele cazuri temperatura, daca sunteti interesati. Are numeroase replici interesante/misto sau memorabile...ceea ce il face si cateodata foarte amuzant.
Cred ca punctul forte al acestui film a fost alegerea actorilor. Unul si unul, altul mai interesant decat urmatorul. George Clooney ca sarmantul jefuitor de banca, Ving Rhames ca partenerul acestui in crime, Jennifer Lopez ca frumoasa politista federala, Dennis Farina ca tatal acesteia (il stiti dupa fata, poate nu dupa nume), Catherine Keener, fosta sotie a hotului de banci, Steve Zahn cu un personaj foarte amuzant, mereu drogat cu iarba, Don Cheadle ca fostul boxeor cu un plan, Albert Brooks (tot asa, il stiti dupa fata), Luiz Guzman si aparitii surpriza de la Michael Keaton si Samuel L. Jackson, ei doi nu au fost trecuti la genericul de final.

Filmul este destul de distractiv si in 2 ore incap foarte multe faze interesante sau mai putin. In mare insa nu mi s-a parut plictisitor dar m-a facut sa ma uit de 2 ori (si atat) la cat mai este din film.

7.25/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu