joi, 15 octombrie 2009

Assassination of a High School President {2008}

Asasinarea presedintelui unui liceu este un neo-noir foarte interesant, care e scris asa cum trebuie si care contine mai toate elementele unui noir vechi transpuse in ziua de azi. Avem jurnalistul tanar care il loc sa fumeze tigari la un ritm alarmant are acelasi obicei folosind gume de mestecat, acesta e foarte hotarat in a se face cunoscut, popular, ca doar e vorba despre un liceu si isi gaseste sansa intrun subiect delicat...s-au furat examenele de la SAT.

Acesta isi incepe cautarile, interogheaza oameni cu un profesionalism si o maturitate mult peste varsta lui, caruia ii merg lucrurile asa cum a planuit si asa cum trebuie. Pana la un punct. Este un moment de ridicare si cadere in fund a eroului nostru in anul 2 de liceu, lucru care il aduce aminte oricui il numeste boboc. Actorul din rolul principal face o treaba excelenta si daca primeste roluri bune, va iesi in evidenta in no time in lumina Holywoodului. Pe langa el o mai recunoastem pe Mischa Barton si bineinteles, pe Bruce Willis ce il joaca pe veteranul de razboi, tocmai intors din razboi din motive ca ii lipseste un picior, care a fost angajat ca director la acest liceu catolic.

Scenariul este excelent, combinand perfect drama cu comedia, comedia iesind putin in evidenta pentru ca doar e vorba despre un liceu si nimic nu se ia prea in serios, pe cand cei implicati sunt foarte seriosi in treaba si rolul lor in ierarhia unui liceu. Comportamentul lor e oarecum o parodie, incercand sa-i imite pe cei mari, adolescentii sunt personajele imature ce incearca sa fie mature. Asa cum se intampla, nimeni nu ii ia in serios, insa ei intre ei sunt tot ce au. Misterul e elucidat in final, poate putin previzibil, dar unele scene sunt fenomenale cum ar fi scena de urmarire pe strazile acestui oras linistit cu cel cu care dai examenu stand in dreapta ta. Sau scena asasinarii in care "asasinul" a folosit o arma care arata foarte serioasa dar care folosea paintballs.

Fiecare etapa a acestui film "politist" este facuta cu atentie la detalii, regizorul folosindu-se de scenariul bine scris si amuzant pe care il are. Film ce il recomand pentru atmosfera generala, poveste si actingul actorilor. Dar parca nu e la fel de puternic ca Brick.

8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu