sâmbătă, 3 octombrie 2009

Only {2008}

La filmuletul asta au venit la festival cei doi regizori...canadieni de origine, evident au vorbit numai in engleza. Inainte de a povesti cate ceva din film am sa spun cate ceva despre regizori...in special regizoarea Ingrid Veninger.

Aceasta are multi ani (39 mai exact) si se comporta si se imbraca ca o tipa de vreo 20 de ani. De pacalit sunt sigur ca ar pacali pe cineva pentru ca are o fata de bebelus din cauza ca se uita smiorcait cam la toata lumea. Oricum, nu conteaza asta, asta e prima impresie pe care o ai despre ea. Ideea e alta...inainte de a incepe filmul vine la pupitrul de comanda, de unde are sa fie proiectat filmul ei si imediat ce se termina precedentul film ne cere sa facem un test...zicem ok. Ii facem un test, o supara putin contrastul, se repara, e multumita. Incepe filmul...se aseaza cu un rand in fata biroului unde se afla tot echipamentul, inclusiv laptopul cu traducerea. In timpul celor 74 de minute, si nu glumesc, cred ca s-a intors la tipul de la tehnic de vreo 5-6 ori sa ii zica ba sa dea mai incet, ba mai tare, mai sa umble la luminozitate, ba la contrast...trageti singur concluziile.

Astazi (1 oct.) au fost decernarile premiilor. Nu a castigat...pentru ca a meritat sa nu castige. Filmul e o prostie lunga (desi scurta ca timp) despre doi copchii care se comporta ca doi copchii de 12-13 ani dar vorbesc ca doi oameni maturi incercand sa fie copii. Nu e tocmai ceva inteligent filmul...nu e elaborat, e facut cu bani putini, cu oameni putini, regizorii ii joaca si pe parintii copiilor, la amandoi, da?, cu oameni putini la tehnic, dar facut cu dragoste si tot rahatu ala sentimental care ti-l arunca un proaspat regizor la tine cand nu are ce lucra ca actor...ca astia doi.

Nu iese in evidenta prin nimic...pustii joaca ca doi pusti, nimic dramatic, nimic deosebit, regia incearca sa fie interesanta, cateodata reuseste, cateodata nu, cateodata ne mai arunca si un omagiu sau referire...de ex. cei doi pusti joaca tenis si camera urmareste mingea...get it? Blow Up...uu, original. Nici nu mai are sens sa zic vreo ceva de film...doar stati la o parte de el. Nu il bagati in seama...nici nu inteleg ce a cautat la festivalul asta de film...

6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu