luni, 19 octombrie 2009

Trick 'r Treat {2008}

Halloween. Putine filme am vazut care prind atmosfera acestei perioade in adevaratul sens al cuvantului. Acesta e unul din acele filme. Mi-a placut. Nu s-a luat in mod deosebit prea in serios, momentele sunt facute foarte bine si unele din ele neasteptate, insa nu e genul de horror care sare de sub camera fix in fata ta sa te sperie. De fapt, nu m-a speriat deloc dar am simtit ca nu asta e ceva important la filmul asta.

S-a dorit capturarea atmosferei generale a acestei sarbatori folosind povesti infricosatoare care se leaga una cu alta, ca un fel de Crash/Babel/Amores Perros al Halloweenului. Povestile, daca sunt povestite a doua oara la o intalnire unde se povestesc lucruri inspaimantatoare, cum obisnuiesc americanii, insa nu si noi, efectul lor nu ar fi diminuat deloc, in schimb...cu ajutorul unei atmosfere corecte efectul lor poate fi amplificat. In film, nu pare a fi la fel de subit ca finalul uneia din povesti cand e povestita fata in fata. Cel putin asa mi se pare mie. Daca finalul era mai subit, mai neasteptat ar fi ridicat nivelul povestii si implicit al intregului film.

Trick 'r Treat e un film ce vrea sa invie spiritul Halloweenului, facandu-l parte din poveste, sub forma acelui copilas cu cap de dovleac care e mai sus in poza. El se regaseste in fiecare poveste, fie interactionand, fie nu, dar omniprezent, asa cum trebuie sa fie in seara de Halloween. Vizual e lucrat foarte mult filmul asta iar unele imagini sunt memorabile, insa nu toate din cauza ca s-a dorit o impamantare, o senzatie constanta ca realitatea nu e departe ci doar fantezia ne viziteaza o noapte si imaginatia noastra zburda libera. Eu recomand vizionarea acestui film insa cateva sfaturi inainte de vizionare...aveti grija sa fie intuneric afara, sa vizionati filmul cu mai multi oameni si nu strica cateva lumanari aprinse, poate chiar un dovleac, daca vizionarea are loc de Halloween.

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu