sâmbătă, 10 octombrie 2009

Orphan {2009}

Desi nu ma asteptam la inceput, a iesit in final, un thriller-horror destul de reusit pentru ziua de azi. La baza tot un horror bazat pe sunete stridente si neasteptate ramane, in special in momentele in care vrea sa te sperie, chiar daca degeaba, jucandu-se filmul cu tine (ca sa explic...au introdus sunete neasteptate si mai "tari", sonor, si in momentele in care nu era cu adevarat inspaimantator, sau ceva tangential...

Finalul nu e asteptat din mai multe puncte de vedere. Nu e asteptat pentru twist dar nici pentru deznodamant. Adica da, se mai pot face sequaluri, dar cu alt orfan...si daca se face ceva nou nu poate sa aduca pentru ca asta are atat de multe elemente si caracterizari de personaj incat il face unul intreg si complex. Si asa sunt adeptul ca nu trebuie sa exista sequaluri la niciun film horror produs vreodata pentru ca si sequalurile pot distruge calitatea intregii serii. Intotdeauna primul ramane cel mai bun si urmatoarele sunt facute dupa aceeasi idee, schimbate fiind putine detalii din ecuatie.

La asta nu pot sa spun despre ce e vorba. Pur si simplu e neasteptat, insa din greseala, am dat peste un film pe net, unul de la collegehumor in care si-au batut joc de filmul asta in vreo 5 secunde, dezvaluind finalul. Nu pot sa zic ca a stricat vizionarea insa a fost ca si cum vedeam filmul pentru o a doua oara, cautand detalii ce ar duce spre descoperirea in avans a plot twistului din final. Thrillerul e construit cum trebuie, cu elemente introduse eficient chiar daca unele par a fi fortate. Merge pentru o vizionare, merge pentru twist (chiar daca am zis ca pentru mine nu e o supriza) si pentru atmosfera generala...si in mod special pentru fetita de 12 ani ce o joaca pe Esther, a jucat extraordinar.

Dar in final tot un horror ramane si intotdeauna o sa contina faze mai ridicole si penibile...

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu