miercuri, 14 octombrie 2009

The Brothers Bloom {2009}

Povestea fratilor Bloom a fost scrisa. La fel ca orice alta poveste a oricarui om de pe fata pamantului. Scrisa nu se stie unde. Nu cred in chestia cu scrisul, dar cateodata viata unui om ajunge fix acolo unde te astepti sa ajunga. Cazuri rare, da, dar atunci cand viata iti este controlata in secret de cel mai bun papusar din cati exista, atunci da, poti spune ca viata e previzibila. In rest nu.

Fratii Bloom sunt doi frati care inca de la varste de 10 respectiv 13 ani, au fost doi mici sarlatani foarte inventivi. In special cel mare. Cel mare avea aceasta abilitate innascuta de a stii cum sa iei bani de la oameni fara sa ii furi. Asta e talentul sau. Ala mai mic nu are neaparat un talent insa e extraordinar de usor de manipulat si daca nu i se spune ce sa faca, nu o face. Cei doi fac astfel o echipa formidabila de escroci.

Povestea continua dupa 25 de ani cand cel mic are 35 si cel mai cat? Exact...38. Bravooo! In ecuatia ce o formeaza cei doi frati mai intra si o japoneza care, facand parte din sarmul si misterul ei, prefera sa nu vorbeasca. Insa e o pata de culoare (nu efectiv) cand e pe ecran si atentie iti este atrasa intotdeauna spre ea. Are un magnetism irezistibil personajul ei. Si e jucata de o actrita care a jucat incredibil in Babel, Rinko Kikuchi, acesta fiind cel mai semnificativ film dupa Babel pe care l-a facut si nu pentru ca usor Holywoodian. Dar apropo de asta, filmul nu pare deloc Holywoodian...filmul are stil, are un glamour care il face cool. In orice sunt imbracate personajele, orice masina conduc, oriunde se afla, au intotdeauna stil si un simt al esteticii care se citeste prin postura lor.

Aceast stil poate fi tradus printrun an, anii '70 ca sa fim mai exacti. Anii '70 intro Anglie in care toata lumea se imbraca sic si casual...sau ceva de genu asta. Ceva in stilul unui James Bond tanar (era nou pe atunci) / vechi (acum tanarul e invechit, dar nu si ca stil). Asta tot e bine, capturat excelent si distractiv. Pentru ca asa e filmul...unul distractiv. Acum, oricine vede filmul asta, are tendinta sa ghiceasca mai tot timpul ce are sa se intample in film. Pe parcurs. Asta scoate orice amuzament in vizionarea filmului in sine. Eu cel putin l-am luat asa cum e el. Nu m-am gandit inainte, nu nimic.

Personajele...Bang Bang, Bloom, Stephen si Penelope sunt toate personaje excelent conturate, caracterizate complet,fiecare putand fi discutat pe indelete. Mi-au placut foarte mult, la fel de mult precum filmul.

Aa...si inca o chestie. Uitati-va la film si pentru ca se filmeaza pe la Casinoul din Constanta. Foarte tare.

8.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu