duminică, 21 martie 2010

Killer's Kiss {1955}

Dupa parerea mea, asta e primul film al lui Kubrick unde se vede manuta lui geniala...Povestea are lipsuri, ce-i drept, insa e pur film-noir cu gangsteri. Un bataus ratat se indragosteste in doua zile de vecina lui din apartamentul de vis-a-vis, aceea la care se uita cand se schimba sau cand se pregateste de culcare...dar sentimentul e reciproc.

Intr-o seara se aude un tipat de la ea din apartament...eroul nostru, boxeorul, fuguta-fuguta ajunge la ea imediat dupa ce a scapat vinovatul. Vinovatul e mafiotul care are grija de frumuoasa de vreo doi ani (sau cat s-a mentionat, ca am uitat). Nu conteaza...ceea ce conteaza e ca povestea e puerila si mult sub nivelul celorlalte povesti profunde ale lui Kubrick. Aici a fost insa un exercitiu de imagine cinematografica si cateva simboluri ici si colo. Scena de balet in timp ce tipa povestea despre viata ei...frumos, fuga printre blocurile inalte (imaginea de mai sus) si apoi pe acoperis...frumos si tensionant, jocurile de lumini specifice filmelor noir...frumoase.

Eu cel putin la asta m-am uitat. Kubrick a ales subiectul asta cu boxul din cauza ca facuse cu 4 ani mai devreme un scurt metraj despre ziua unui boxeor si stia deja subiectul destul de bine. Aici l-a detaliat si lungit...si a prezentat sfarsitul carierei unui boxeor impreuna cu un subiect popular la acea vreme, aceea a unor gangsteri mafioti.

Dar a fost interesant...e intotdeauna interesant sa vezi primele produse ale unui mare regizor.

7.75/10

+ Bad Boys (1983) - 6/10 - slab si uber melodramatic...plus exagerat si over-acted.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu