joi, 22 aprilie 2010

Diabolik {1968}

Panarama de film. In sensul in care nu e un film de luat in serios. E exagerat, e absurd, e ridicol, e implauzibil, e de toate numai realist nu e. Pana la urma cred ca asta a fost si intentia. Nu pot sa-mi imaginez pe cineva normal al cap sa ia filmul asta in serios. Chiar si asa, nu e tocmai un film stralucit sau bun de ceva... :))

De la efectele speciale (unele bune, altele proaste) la jocul actorilor totul e facut de dragul de a fi exagerat. Totul e colorat si suprasaturat in culori de zici ca e o jucarii de copii si chiar ala e publicul tinta. O multe de copilasi care sunt atrasi de culori puternice si poveste ioc. Chiar si asa, am avut impresia ca ma uit la cateva povesti legate una cu alta fara o legatura cursiva intre ele...erau doar asa, una dupa alta. "Draga, fura aia...draga, fura chestia aialalta." - spuse blonda buna rau care e si gagica lui Diabolik.

Diabolik e un fel de anti-erou care are si el la randul lui inamici negativi...nu numai de ordinul pozitiv cum ar fi cei din politie. El e cel mai rau dintre rai, e mai diabolic decat cel mai rau mafiot (Valmont). Se spune la un moment dat ca nu are mama...aluzie ca ar fi direct copilul diavolului :)) . Evident, totul e exagerat si nu merita interpretat. Ceea ce conteaza e ca pe tot parcursul filmului o singura melodie imi trecea prin cap, daca mai tine minte cineva videoclipul (nu e asta, e acela in care sunt scene din acest film, dar nu il gasesc pe youtube):



6.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu