joi, 22 aprilie 2010

Wonder Boys {2000}

Literar film...si mi-a placut asta. Mi-a placut actiunea rapida, neplictisitoarea, chiar daca a fost vorba despre niste scriitori, nu eroi de actiune sau genul de oameni carora asemenea actiuni li se intampla des. :))

Povestea se invarte in jurul unui profesor universitar de litere (jucat de Michael Douglas) a carui viata ajunge intr-un stagiu delicat. Sotia il paraseste, e indragostit de rectorul facultatii (Frances McDormand) la care lucreaza, are o carte pe care o scrie de 5 ani si a ajuns la 2611 pagini, are probleme cu editorul lui (Robert Downey Jr.) care a venit inapoi in oras sa-l bata la cap pentru carte. Un student al sau, mai special si talentat decat ceilalti, (Tobey Maguire) e exact genul pe care il vedem noi acum al emoului...e instabil emotional, e ca si cum traieste o conditie a geniului inca nedescoperit.

Filmul are inca de la inceput un aer puternic de film neo-noir cu nararea profesorului care urmareste filmul de la inceput pana la sfarsit si cu numeroasele evenimente deosebite si extrem de circumstantiale, personajele trec de la o aventura la alta. E extrem de inteligent scris (de unde si o nominalizare la cel mai bun scenariu), fiecare personaj e interesant si complex, in frunte cu profesorul si James Leer, studentul lui. Mi-a placut fiecare minut, m-a distrat fiecare replica, plina de comic intunecat si mi-a placut cum a jucat fiecare actor. E cu siguranta genul de film, cel putin pentru mine, care nu ma poate plictisi vreodata si care merita pastrat.

8.6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu