joi, 24 iunie 2010

Auf der anderen Seite {2007}

The Edge of Heaven

Mi-a adus aminte dupa ce s-a terminat prima jumatate si a inceput a doua jumatate de filmele in care ni se arata din nou cat de mica este lumea. Cum oricat de nesemnificativi suntem in marele film al vietii, ajungem sa influentam vieti si din colturi diferite ale lumii. Acele filme sunt Babel, Amores perros, Crash, si altele pe care le-am uitat.

Aici insa sunt numai doua si filmul e regizat de Fatih Akin. De ce e important faptul ca am zis ca e facut de Akin? E regizorul deja bine-cunoscut ca fiind de origine turca care face acum filme in Germania. Si le face bine. Acesta nu e o exceptie pentru ca povestile simple unor oameni simpli se complica in mod tragic si ne testeaza iar emotiile si trairile.

Prima parte e despre batranete si singuratate iar a doua este despre tinerete si libertate. Cele doua se completeaza reciproc si se intampla oarecum cronologic desi ultima parte din prima jumatate se intampla in acelasi timp cu prima parte din a doua jumatate...e foarte bine aratat acest detaliu, ceea ce pastreaza vizionarea interesanta. Mai sunt scene specific europene, putin mai lungi, putin mai statice dar sunt de o frumusete simpla incat nu deranjeaza.

E un film frumos ce prezinta ciocnirea dintre culturi, frumusetea lor si diferentele dintre acestea. Mult as vrea sa vad filme romanesti facute in felul asta...eh...asta e de pastrat.

8.7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu