miercuri, 9 iunie 2010

Im Juli. {2000}

Asa trebuie sa arate o comedie romantica! Desi Fatih Akim m-a dezamagit in trecut cu al sau film Short Sharp Shock, care de altfel e de destul de aclamat si placut de multi...in acest caz mi-a aratat o noua fata a lui. Nu neaparat una mai sensibila, desi e un film romantic, ci una mai artistica...avand posibilitatea si probabil, banul, sa faca ceva atat de interesant si divers.

Da! Asta nu e un film romantic doar pentru fete. E un film atat de distractiv si divers incat baietilor nu le este frica sa spuna la final ca s-au distrat. Degeaba zic ca americanii ar trebuii sa invete mai multe de la europeni ca asta e deja de bun simt, dar ar iesi numai in castig daca o fac. Apoi, nu mai zic cat m-a distrat portiunea cu Romania, pentru ca da, eroii nostri, pentru a ajunge la destinatie (Turcia) trebuie sa treaca si prin Romania pe care Akim a ales sa o prezinte lumii intregi prin fotografii facut de personajele noastre principale (cu o camera pe care au gasit-o in Dacia proaspat furata) care au aventura vietii lor dar, probabil, cea mai bun poveste de povestit nepotilor despre cum s-au cunoscut.

Mie tocmai aspectul asta mi-a dat impresia ca s-a lucrat serios la filmul asta, aventura, ca e o comedie romantica e o chestie, dar sa o intinzi si sa o tii interesanta pe parcursul mai multor tari trebuie ceva talent. Aceasta aventura este, de altfel, elementul care ne atrage pe noi, barbatii, de film. Asta si comedia, care e de buna calitate si deloc siropoasa sau prea feminina. In fond, tipul e personajul principal si nu Juli. Asadar, in fond si la urma urmei, recomand din suflet filmul asta pentru ca e unul care ramane vesnic tanar si pe gustul tuturor.

Ar mai fi multe de spus dar ajung sa povestesc filmul si asta chiar nu e un film care sa merite asta, nici macar asa, povestit ambiguu. E regizat in stil nou, unul care tine tot timpul filmul in miscare, stil de filmare care aduce public nou pe langa cel vechi. Un film care a facut sala de la Ursachi sa tremure in ropotul aplauzelor, scurte dar puternice asa cum au fost.

8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu