joi, 10 iunie 2010

Elvira Madigan {1967}

Dragostea nu tine de foame...poate fi morala acestui film si crudul adevar pentru romanticii incurabili. O tanara acrobata scapa de la circ impreun cu un ofiter din armata pe nume Sixten. Poarta amandoi o poveste de dragoste parca adolescentina...plimbari prin padure, picnicuri la umbra copacului, schimb de vorbe dulci si atingeri tandre.

De data asta, spre deosebire de Im Juli, acesta e un film romantic mai mult pentru femei. Elvira e personajul principal...o tanara frumusete care a fugit de la circ din nu stiu ce motiv. Si nici nu vrea sa se intoarca acolo cand situatia devine grea pentru cei doi porumbei indragostiti pana peste cap. Dragostea lor ii poarta inspre saracie si lupta de pe o zi pe alta pentru o felie de paine. Sixten e acum un dezertor si din cauza asta nici nu poate sa primeasca vreo slujba, nici macar una de scurta durata.

Acum, culmea, filmul nu are decat o ora jumate dar fiindca nu se petrec prea multe in desfasurarea actiunii, totul devine repetitiv si redundant. Asta mi-a dat impresia ca trebuia muncit mai mult la capitolul scenariu, poate sa ii adauge mai multe intrigi. Asa, a fost plictisitor si siropos pe alocuri. Filmul asta trebuia sa-l vad la club dar nu am putut sa-l vizitez atunci asa ca l-am vizionat acum...dar nu m-a impresionat.

6.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu