luni, 25 ianuarie 2010

Carne trémula {1997}

"Carne vie" sau, tradus mai bine, "carne ce tremura" este o poveste simpla si puternica, plina de pasiune si dorinta de razbunare. Magia lui Almodovar sta in a spune aceasta poveste simpla intr-un mod cat mai complex fara a baga spectatorul in ceata.

Se incepe cu o scena de nastere intr-un autobuz si se termina cu una ce ar parea ca s-ar termina intr-o masina, astfel incheind ciclul. Pustiul care s-a nascut acum 20 de ani in autobuz a ajuns intr-o situatie ciudata pentru ca i-a placut prea mult de o usuratica si nu a inteles intentiile ei. El a insistat, a ajuns la ea acasa, au ajuns sa se certe si in incaierare un glont a zburat pe geam. Dupa ce a fost atentionata politia s-a produs imaginea de mai sus...o situatie la care nu a vrut nimeni sa se ajunga insa in haosul momentului toti s-au gandit la cele mai radicale masuri.

Drama filmului continua si dupa epuizarea scenei de mai sus. A continuat o poveste mânată de gelozie si de invidie din ambele parti. Una ce pare a fi gandita din start de catre cel care a pierdut 6 ani din viata lui in inchisoare, un plan ce are ca scop indepartarea persoanelor luate in vizor pentru ca in final sa castige cel care a avut intentiile bune in incipit chiar daca era putin cam prea viteaz. Da, putem spune ca s-a terminat asa cum trebuia insa unde mai era filmul sau drama daca nu se petrecea ce s-a petrecut? Almodovar spune drame umane intr-un mod placut si interesant pentru spectator...iar in filmul acesta, fata de altele, constructia lui e destul de liniara, dar nu inseamna ca e mai putin interesanta.

Javier Bardem iese in evidenta in acest film, jucand un rol extrem de dificil unde a trebuit sa ne arate cat se pricepe la circulatul cu scaunul cu rotile. Film de vazut numai pentru talentul acestui om.

7.75/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu