sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Saw VI {2009}

Asa cum am zis si la Saw V, incepe, incet-incet, sa se imputa treaba. De ce? E simplu...

Saw a inceput bine, a inceput inteligent cu un plot twist mult prea bun. De atunci, s-au bagat toti in franciza asta si fiecare dintre ei tot mai reduc din calitatea serii luate la general...pe rand. Bun, stim cu totii ca ceea ce vrea sa arate Saw e ca omul e corupt si cu doua fete...si merita pedepsit. Pedepsit de propia sa mana, astfel incat lectia e mai puternica. Asta totul e bine si frumos dar de la 3 incoace tot il invie printr-o metoda sau alta pe Jigsaw...si incearca ei sa o faca cat mai plauzibil...ca a lasat un testament, ca a facut acele filmulete inainte de a muri, o sa se ajunga sa nu mai fie oameni intalniti de Jigsaw care o sa fie pedepsiti...

Alt motiv pentru care fanul Saw se uita la aceste filmulete e pentru ca e sadic. Ii place sa vada ce fel de metode mai gasesc scenaristii pentru a tortura victimele sistemului lui Jigsaw. De exemplu roata din poza de mai sus a fost scena cea mai tensionata din tot filmul din cauza ca a aratat destul de bine ca in momentele de viata si de moarte toata lumea isi arata adevarata fata. Fiecare se turna pe fiecare acolo, nu mai conta ca erau amici de la birou, ca se cunosteau de ani. Nu. A fost mai interesant decat partea a 5-a. Sincer. A fost ceva mai complex cu cele doua povesti in paralel, cea cu victimele si cea cu inlocuitorul lui Jigsaw...politistul ala, cum ii zice.

Deci pana la urma il recomand fanilor, numai daca au vazut toate celelalte parti. Pe mine ma enerveaza ca tot se leaga de detalii din seriile trecute pentru a construi o poveste mare si complexa...dar cand celelalte parti au fost atat de slabute, deloc memorabile, nu mai tin minte nici un detaliu pe care il modifica acum, cu filmul nou. Si asa o sa fie si la Saw VII. Apare anu asta...evident. Asta primeste mai mult decat V...primeste:

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu