luni, 18 ianuarie 2010

The Princess and the Frog {2009}

Ultimul film animat Disney...si singura animatie Disney 2D in 6 ani...ultima fiind Brother Bear in 2003. De cand Disney a cumparat Pixar pentru nu mai putin de 7 miliarde dolari, au tot facut impreuna filme 3D de succes atat la box-office cat si la premii, in special cel important.

Asta in schimb pare-mi-se ca a fost facut doar pentru ca a iesit Obama presedinte...fiind prima data cand Disney creeaza un personaj principal feminin de culoare...chiar si pentru 50% din film, ca restu de 50% e o broasca verde...deci oricum nu conteaza prea mult. Povestea o stim cu totii si e un spin-off al povestii clasice...aceea a printului care printr-o vraja se transforma in broasca si apoi vine printesa si printr-un sarut se transforma iar in print si traiesc amandoi pana la adanci batraneti. Eh, oricum dupa mine daca se termina la fel, datele problemei nu conteaza daca difera.

Povestea clasica era mult prea simpla pentru a fi pusa exact cum e asa ca au complicat-o putin. Desi fata frumoasa il saruta pe printul-broasca, ea la randul ei se transforma intr-o broasca si pleaca amandoi intr-o aventura pentru a deveni din nou oameni. Bineinteles, el se indragosteste de ea, chiar daca e tipul burlac convins si pana cand vrea el...si ea de el, chiar daca ei nu ii place tipul. Eu nici nu stiu de ce povestesc acum filmul...a da, pentru ca nu e altceva de zis despre film.

Animatia e superba, foarte colorata si complexa, asa cum te astepti de la un desen animat Disney si chiar prezinta aceeasi magie pe care o au si celelalte filme mai vechi...cu toate ca urasc cand mai vad cate un CGI pe ici si colo. Strica din farmec. In rest, e comic, e trist, e frumos. E despre iubire, despre ignorarea aparentelor si a superficialitatii. E exact cum ai vrea sa fie un Disney. Ma bucur ca nu au murit astfel de animatii...

8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu