luni, 11 ianuarie 2010

Fantasia/2000 {1999}

Fantasia/2000 e update-ul animatiei superbe facuta de Disney in 1940. 60 de ani diferenta si tot cam aceeasi chestie insa mai putin frumoasa...si mai scurta, pentru ca asta e un astpect foarte important.

Fantasia, cel vechi, avea substanta, era ceva nou si superb, un adevarat spectacol. Cel de acum nu prea a avut sens sa fie facut. Cateva scene, iarasi a fost reluata Crearea, o scena superba sub acordurile Rapsodiei in Albastru al lui George Gershwin care prezenta New York-ul anilor 30, ani in care a fost scrisa aceasta superba piesa, o alta scena care prezinta viata, moartea si apoi renasterea (imaginea de mai sus este luata din aceea) si inca o scena, relativ slabuta si nu prea memorabila cu dansul animalelor. Donald Duck a fost si el prezent intr-o scena biblica cu Arca lui Noe. Mult CGI in asta in schimb...ceea ce nu prea e de asteptat de la un produs Disney...si inca una, repetata cu Ajutorul Vrajitorului, faimoasa scena cu Mickey Mouse.

Si totusi ziceau la inceput ca aveau atat de multe idei...nu ma astptam sa mai introduca si unul din cele vechi. Oricum, fanii animatiei nu trebuie sa rateze filmul asta, dar in mod special sa-l vada mai intai pe cel vechi si apoi pe acesta, in felul asta macar stiu ca e asa cum trebuie.

8.25/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu